Disneyland Parijs

Gepubliceerd op 18 december 2023 om 13:00

Voor mijn 23ste verjaardag kreeg ik als cadeautje van mijn veel te lieven vriend, een weekend Disneyland Parijs! Natuurlijk zijn we daar samen naar toe gegaan, dus in deze blog lees je hoe het geweest is. 

We gingen op zondag ochtend - super vroeg - in de richting van Parijs. Uit eindelijk deden we daar ongeveer vijf uur over en toen waren we in het hotel. We hadden geluk en konden gelijk naar onze kamers om daar onze spullen neer te leggen en ons even op te frissen. Na even te hebben rond gekeken en onze spullen in de kamer te hebben neergelegd zijn we naar het hoofdpark gegaan.  

Omdat ik pas één keer eerder in Disney geweest was - 11 jaar geleden - wist ik niet meer zo goed wat er nou precies voor attracties zijn. Om die reden heeft Abe de eerste dag grote deels bepaalt wat we gingen doen. Al begonnen we met het zoeken naar iets te eten, want het was ondertussen lunch tijd geweest. 

Uiteindelijk gingen we als eerste in Pirates of the Caribbean en daarna gelijk door naar het avonturen doolhof van Alice in wonderland, waar het vervolgens begon te regenen. Na nog wat meer te hebben gedaan gingen we rond vier uur terug naar het hotel om daar even bij te komen en iets te drinken. 

's Avonds gingen we weer terug naar het hoofdpark waar het nu veel rustiger was, waardoor er minder lange wachtrijen stonden. Zo konden we twee keer achter elkaar in de Hyperspace Mountain en de Big Thunder Mountain. Ook gingen we in het "Spookhuis", al vonden we hem allebei niet echt eng. 

Rond tien uur 's avonds gingen we naar het kasteel, omdat ik heel graag de lichtshow wilde zijn en toen kwam ik er achter dat die bijna precies hetzelfde was als elf jaar geleden. Maar goed ondanks de mensen van 2,10 die voor me gingen staan was het erg leuk om te zien.  

Maandag gingen we naar het moviepark waar we de wat wildere attracties hebben uitgeprobeerd. Zelfs The Tower of Terror terwijl ik voor we gingen nog zei dat ik daar echt niet in zou gaan. 

's Middags gingen we weer terug naar het hoofdpark om daar iets te eten en daar nog in wat attracties te gaan, maar we waren na het eten allebei zo moe dat we eerst terug gingen naar de hotelkamer om een beetje bij te komen. Abe ging douchen en viel later in slaap terwijl ik naar mijn luisterboek aan het luisteren was (Lockwood & Co). 

Toen we een beetje waren bij gekomen zijn we weer iets gaan drinken in het hotel en daarna zijn we terug gegaan naar het hoofdpark 

Ik kwam er 's avonds achter dat er een draak onder het Doornroosje kasteel ligt en we zijn in sneeuwwitje geweest. Al was het sprookje wel een beetje onduidelijk, het leek namelijk van uit het oogpunt van de heks te zijn gemaakt, maar goed. Na nog wat andere dingentjes gedaan te hebben besloten we rond acht uur terug te gaan naar het hotel en daar Ster op te halen die ik van Abe voor mijn verjaardag had gekregen. Zo super lief! Maar onderweg daarnaartoe besloten we nog even eten te halen bij de grote gele M die ze blijkbaar in Disneyland hebben... Maar goed we haalde iets te eten en gingen Ster dus halen. Eenmaal terug in de hotelkamer gingen we eten en een test maken die je persoonlijkheid zou onthullen. We waren allebei denk ik een beetje verbaast over mijn uitslag, maar goed het is en blijft een test. 

De volgende en laatste dag gingen we weer terug naar het hoofdpark, maar al snel besloten we om naar het movie park te gaan, waar we een groot deel van de dag door hebben gebracht. Dinsdag was de minst leuke dag, omdat we allebei moe waren en ik erg veel last had van mijn rechterknie. Ook regende het veel, maar later op de middag werd het droog en ging het lopen weer iets beter. 

Rond zes uur besloten we uiteindelijk om Disneyland achter ons te laten en terug naar huis te gaan!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.